Med ny färg och tapeter kan man enkelt och snabbt förnya sitt hem

Funderar ni på att göra om hemma? Med ny färg eller tapeter kan man på ett snabbt och enkelt sätt förnya sitt hem. Men för att det ska bli riktigt bra gäller det att inte slarva med underarbetet.

Vill man snabbt förändra och fräscha upp sitt hem är ny färg eller tapet ett enkelt och relativt billigt sätt att ta till. Anlitar man dessutom en målare går det snabbt och man kan räkna med ett perfekt och hållbart resultat. Men det finns en hel del saker som man ändå måste planera och tänka på innan man kontaktar en målare.

Vilken kulör eller tapet vill man ha? Ibland kan det vara lättare att välja om man utgår ifrån vilken känsla man vill skapa i rummet. Ska den vara varm och ge ett ombonat intryck eller kanske få rummet att se större ut? Behöver tak, lister, dörrar och fönster också målas? Allt detta behöver man veta för att man sedan ska kunna ta in kostnadsförslag från olika målerifirmor.

Välj rätt kulör och färg

Fördelen med att använda sig av en specialiserad målare i Stockholm är att man kan få hjälp med att välja rätt kulör och färg. En utbildad målare vet hur en kulör förändras av olika slags ljus och att fönster som vetter mot norr gör att kulören ofta uppfattas som något kallare. Men man måste också tänka på att välja rätt färgtyp, som i ett kök där de målade väggarna måste gå att torka av.