månadsarkiv: mars 2021

Som nyinflyttad är det viktigt att man ser över bostadens lås

Som nyinflyttad kan det vara bra att med en gång se över bostadens lås. Det kan finnas kopior av nycklar på vift och låsen kan också behöva bytas för att uppfylla försäkringsbolagets krav.

Låsen är en viktig del av husets säkerhetssystem och för att säkerställa att man har rätt lås ska man vara noga med att anlita en kvalitetssäkrad låssmed i Göteborg. Det innebär att låssmeden är auktoriserad och medlem i Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund. Bra lås är till för att man ska känna sig mer trygg och för att försvåra för inbrottstjuven att ta sig in. Det räcker inte att bara ha ett bra lås på ytterdörren utan ibland kan även gångjärn och dörrpost behöva förstärkas med olika säkerhetsåtgärder. Har man mer än en ingång måste alla dörrar ha bra och godkända lås, även altandörren. Bor man på nedre botten kan man också med fördel förse också fönster med lås, eftersom det oftast är där som tjuven tar sig in.

Ett kodlås kan underlätta vardagen

Det är viktigt att man tar hänsyn till försäkringsbolagets villkor, annars kommer inte försäkringen gälla om man skulle drabbas av inbrott. En kvalitetssäkrad låssmed vet vilka krav som ställs och arbetar bara med lås av bra kvalitet. Men det är inte bara försäkringsbolagets krav som ska uppfyllas. Ibland kan man även behöva lås som underlättar vardagen för hela familjen. Genom att exempelvis installera ett kodlås slipper man glömda eller borttappade nycklar, eller små barn som rymmer hemifrån mitt i natten.

Gör om i badrummet

Är du trött på ditt gamla badrum och är redo för en ändring? Då ska du kontakta en hantverkare som är expert på badrumsrenoveringar. Med deras hjälp kommer ditt drömbadrum snart bli ditt.

Inga drömmar är för stora, i alla fall inte med hjälp av en expert. Vet du sedan innan hur ditt badrum ska se ut? Då är det bara att du förklarar det för hantverkaren du ska ta hjälp av. Annars kan du givetvis passa på att få tips och inspiration från hantverkaren som hjälper dig med renovering. En badrumsrenovering kan se olika ut för olika personer. Kanske ska man göra om hela badrummet, eller bara en del av det? Oavsett vilket finns det hjälp att få. För en hantverkare är inget projekt för stort eller för litet för att ta sig an.

Håll nere på kostnaden

Man vet själv att kostnaden snabbt springer iväg när man behöver hjälp av olika företag. Vad det kostar är beroende på hur stor och omfattande renoveringen är. Det finns givetvis även andra sätt att hålla nere på kostnaden också. Till exempel kan man använda sig av ROT-avdraget. För att ha rätt till detta måste man anlita ett företag som betalar F-skatt. Du kan även prata med företaget om det är några saker du kan klara av att göra själv inom arbetet. Hantverkarna som hjälper dig gör allt för att du ska bli nöjd med deras arbete, så ha en bra och öppen dialog med dem för att slippa eventuella missförstånd. Läs mer om badrumsrenovering på denna hemsida: badrumsrenoveringsundbyberg.se