Om oss

Står du inför att köpa en bostad? Det handlar i de flesta fall om den största investeringen du gör i livet – och affären bör därför också behandlas på ett sådant sätt. Tyvärr så är det långt ifrån sanningen.

Många agerar irrationellt och köper en bostad för X antal miljoner utan att egentligen ha tittat på den närmare. I Stockholm så kan det dessutom handla om att personer deltar i flera, parallella budgivningar och att man knappt vet vilken lägenhet man slutligen vunnit. Som köpare har man undersökningsplikt och den måste man också använda sig av. Vi vill på den här sidan lära dig som läsare allt som rör bostadsköp; vad du ska tänka på, vilka fel som du ska leta efter samt hur du kan hitta en bostad till bästa möjliga pris.

Även du som säljare kommer att få värdefulla tips. Vilken tid är den bästa att sälja en bostad på? Vilken renovering kan ge mest valuta för pengarna och vilka andra hjälpmedel – fotografering, homestyling, marknadsföring – kan bidra till ett ökat intresse och därigenom också ett högre slutpris. Här ska vi även ge tips om mäklare och hur du ska hitta rätt sådan att företräda dig. Du lägger en stor del av din framtida ekonomi i mäklarens händer och valet får därför aldrig vara ogrundat. Vi ska visa hur du ska tänka.

Flytten är en del av varje bostadsaffär. Hur flyttar du på bästa sätt – och vilka förpliktelser har du i samband med att du flyttar ut från din bostad? Vi ska gå igenom allt från flytten – transport, packning, val av flyttfirma, hur du bär, och så vidare – fram till den obligatoriska flyttstädningen och hur du på bästa sätt sköter den. Vi hoppas, kort och gott, att den här sidan kommer att vara ovärderlig för dig som ska köpa-, sälja eller flytta från en bostad. Välkommen!