Få ett bättre inomhusklimat

Många lägenheter och hus har i dagsläget sämre inomhusklimat än vad de borde och detta beror ofta enbart på att de boende inte riktigt vet hur de ska kunna påverka detta till det bättre. Miljön inomhus är något som nämligen många personer tar för given som huggen i sten – det vill säga; man tror att luften som man han i inte går att göra någonting något åt. Detta är naturligtvis inte sant; man kan alltid påverka sitt eget klimat och om vi ger några exempel på hur detta är möjligt så kan vi ta ett hus i Stockholm som ligger i söderläge och som således – vid fina somrar – har solen på sig under större delen av ett dygn.

Familjen som äger och bor i detta hus i Stockholm har stora problem med sitt inomhusklimat, något som framförallt syns i att det är för kallt på vintern och på tok för varmt under sommaren. Just under juni, juli och augusti är nämligen huset nämligen nästintill outhärdligt att vistas i och främst då nattetid då det påverkar deras sömn till det negativa. De tips man kan ge här är att först och främst se till att denna familj i så stor grad som möjligt försöker att ha sina persienner neddragna till huset i Stockholm.

Persienner är nämligen det absolut bästa alternativet för att stänga ute solen under heta sommardagar och eftersom detta hus ligger i söderläge så blir det än viktigare. Dock, och detta är en korrekt iakttagelse – persienner i ett neddraget läge är inte speciellt roligt att se på och det ger dessutom ingen som helst chans till att se ut om man väl befinner sig inomhus. Familjen kan således inte spendera tid inomhus och förvänta sig samma kvalitet om man har sina persienner neddragna – detta tips gäller således mest under de timmar på dygnet som familjen i Stockholm är utomhus.

Tips nummer två som man kan ge denna familj är att investera i luftkonditionering – ett alternativ som dras med ett ganska dåligt rykte i Sverige. Detta rykte bör dock tvättas en smula då luftkonditionering i dagsläget skiljer sig vida åt från de modeller som tidigare fanns på marknaden – både sett till pris och till ren kvalitet. Att man dessutom kan reglera sin luftkonditionering på ett bättre sätt och att de nyare modellerna ofta är portabla är ytterligare aspekter att väga in i varför man bör överväga detta. Luftkonditionering och persienner räddar alltså inomhusklimatet till denna familj i Stockholm under sommaren, men hur ser det ut på vintern?

Se över dina fönster

Tipset här är att – eftersom familjen tyckte att huset var för kallt under denna årstid – återvända till fönstren och se över skicket på dessa. Många fönster är nämligen otäta och släpper ut varm luft medan det hela tiden kommer in kall luft utifrån – en ohållbar ekvation som man alltså kan lösa genom att kontakta en glasmästare.
En kombination av dessa tre tips ger garanterat en bättre miljö inomhus – både under sommaren och vintern. Att det dessutom rör sig om relativt små kostnader gör att de flesta har råd att prova dessa. Det går således att påverka klimatet och miljön i sitt eget hem till det bättre.

Bostadsanpassning är till stor hjälp i Stockholm

För den som har ett handikapp eller en sjukdom som gör det svårt att fungera i hemmet finns hjälp. Med bostadsanpassning kan vardagen i Stockholm bli enklare.

Fram tills nu hade livet fungerat bra för Eva. Trots att hon led av en sjukdom som gjorde henne rullstolsbunden hade boendet i huset fungerat. Den nu före detta sambon hade hjälpt henne med svårigheter att exempelvis göra saker i köket. Han hade även ordnat så att trösklarna försvann och gjorde det framkomligt för henne.

Nu hade sambon flyttat ut och livet hade plötsligt blivit mer komplicerat. Hon klarade sig helt enkelt inte utan hjälp från vänner och familj, något hon upplevde som väldigt jobbigt. Då fick hon tips om att söka bidrag för bostadsanpassning i Stockholm. Hon hittade information som hjälpte henne vidare på Boverkets egen hemsida.

Lycklig över bostadsanpassning

Först kontaktade Eva vårdcentralen där hon bad om ett intyg som förklarade hennes funktionsnedsättning och vilka problem hon stötte på i sin vardag. För säkerhets skull bad hon även om ett liknande intyg från sin sjukgymnast, något de lovade skicka så snart de kunde. De skulle även skicka med ansökningsblanketten med detsamma.

Hon lämnade in ansökan till kommunen i Stockholm. Det hon behövde sin bostadsanpassning till var kök och badrum samt dörröppnare som skulle hjälpa henne att komma in på ett smidigt sätt. Det kändes som evigheter innan hon fick svaret. Men faktum var att det gick fort, bara tre veckor. Det blev ett ja. För första gången på länge kände Eva livsglädje igen. Ta reda på mer om bostadsanpassning på denna sajt: bostadsanpassningstockholm.nu

Mäklare på Södermalm med svar på det mesta

Ska du kontakta en mäklare på Södermalm så se till att det är någon som vet vad hen talar om. Ställ några frågor som är viktiga för dig att få svar på.

Den dagen du bestämt dig för att du vill bo på Södermalm är det dags att kontakta en mäklare. Ska du kunna lita fullt ut på den här personen är det bra om du själv vet vad det är du söker. Ju mer specifik du är desto lättare blir det för mäklaren att hjälpa dig hitta precis det du är ute efter.

Det finns många fina områden på Södermalm. En del ligger lite mer mitt i centrum med affärer och barer runt hörnet. Andra ligger nere vid vattnet och ger en något mer rofylld tillvaro. Överallt finns det olika grönområden att tillgå. Vilken är din favoritplats på Södermalm?

Mäklare på Södermalm med god lokalkännedom

En mäklare på Södermalm har ofta god kännedom om alla kvarter i denna stadsdel. Det finns hus och lägenheter överallt. Blandat med det är det parker och vackra omgivningar. Det är ju vatten runt hela den lilla stadsdelen. Som en egen liten ö ligger den där och bara vill bli bebodd.

Den mäklare som har kännedom om allt detta och mer därtill kommer ganska snart att göra sig ett namn som kunnig. En mäklare att lita på. En som vet vad hen pratar om. Det kommer bli en mäklare du vänder dig till när du vill ha hjälp med din försäljning eller hitta din drömbostad.

Markiser rekommenderas till husägare på Lidingö

Generellt sett så kan man gällande solskydd säga att det finns tre stycken att välja bland. Val som avgörs till stor del av hur man bor samt hur mycket pengar man har att röra sig med. Många tar för givet att persienner (som är det vanligaste solskyddet i Sverige) också är det bästa valet oavsett hus man bor. Vi menar istället att persienner – hur bra de än må vara – fungerar uteslutande bäst i en lägenhet och att man som hus- och villaägare istället ska välja ett annat solskydd; ett som fyller fler funktioner än att bara skydda mot solen.

Markiser har länge omgetts av ett dåligt rykte i Sverige och detta tycker vi att man ska försöka tvätta bort. Det är nämligen stor skillnad på hur markiser idag ser ut och fungerar jämfört med hur fallet var för några år sedan. Numera så tillverkar man nämligen markiser i Sverige och med vårt svenska klimat som utgångspunkt och även med vintern i åtanke – förr så låg fokus enbart på länder med behagligare klimat; Spanien, Frankrike, Italien där de också tillverkades och sedan exporterades hit. Markiser idag klarar – helt enkelt – minusgrader, de klarar blåst på ett bättre sätt och de kommer i betydligt roligare färger och modeller.

Visst, de kommer att vara dyrare än att välja persienner eller solfilm (som är det tredje solskyddet som används i Sverige) men på köpet så får man så mycket mer. Äger du – som exempel på detta mervärde – ett hus på Lidingö utanför Stockholm som du vill förändra; du anser att huset i fråga är ganska tråkigt så är markiser ett väldigt bra val. Detta då markiser alltid ger en lyxigare känsla och ett exklusivare intryck; monterar du markiser på Lidingö så kommer du direkt att märka en stor skillnad och detta utan att de kostar ens i närheten av vad det skulle kostat att måla om eller byta ditt tak.

Professionell hjälp att föredra för installation av markiser

Rådet är – om du fastnar för fördelarna med markiser – att du väljer att ta professionell hjälp vid monteringen. Det här är nämligen svårare än vad man kan tro och speciellt om man ser till de yttre faktorer som påverkar. Ditt hus på Lidingö kan exempelvis ligga nära din granne (ett inte alltför ovanligt scenario i- och kring Stockholm) eller en gångväg.

Här måste man mäta innan och säkerställa att dina markiser inte stör och påverkar. Vidare så måste man även ta hänsyn till vind och även om markiser idag klarar mer än förr så innebär det inte att de klarar allt; ibland så måste de stärkas och anpassas efter klimatet som råder i området.
Professionell hjälp vid montering av markiser är något som omfattas av rot-avdraget och detta – naturligtvis – oavsett om man bor på Lidingö eller i någon annanstans i Sverige. Rot- avdraget gäller över hela landet.

Intressant skyltfönster hos mäklare i Nyköping

Även om en mäklare i Nyköping får många nya kunder över nätet, är det ändå för många köpare något visst att kunna titta på lediga objekt i ett skyltfönster.

Många gånger är det slumpen som avgör att man får se det rätta objektet precis när man går förbi mäklarens skyltfönster i staden. Man kan vara på väg någon annanstans och råkar bara passera en mäklare i Nyköping. Ibland är det också nyfikenheten som gör att man stannar till. Är det några grannar som ska sälja? Vad kostar husen i kvarteret?

När man tittar på byggår, renoveringsbehov och prestandan på ett hus, tänker man ofta på avloppsrör, takreglar och VVS. Men en bild, eller flera, säger så mycket mer om fastigheten. Du ser hur altanen är byggd och hur hela huset är inrett. Du ser vad det finns för köksluckor och golvmaterial.

Byt upp dig hos en bra mäklare

Du kan ha gått och funderat på bostadsbyte en lång tid, men låtit saken falla i glömska. När du sedan ser ett intressant objekt kan du kontakta mäklaren och gå på en visning. Då får du reda på fler detaljer, och du kan inandas husets atmosfär och ställa frågor.

När du har varit där själv, vet du om det är något lockande för dig. Man måste se med egna ögon och göra en bedömning. Tror du att du kommer att trivas där, är det bara att lägga ett bud som du tycker verkar rimligt, och då byter du upp dig.

Dags att sälja bostad i Vasastan?

Sälja din bostad i Vasastan är inte svårt, läget är mycket attraktivt och med rätt mäklare går försäljning smidigt. Dessutom är det attraktivt för mäklare att sälja bostäder i Vasastan.

Vasastan är känt för sina höga bostadspriser och du har all möjlighet att sälja till riktigt bra pris. För att få ut som mycket som möjligt när du ska sälja bostad i Vasastan behöver du egentligen bara en bra mäklare vid din sida.
Innan du lägger ut din bostad till försäljning bör du se till att bostaden är sitt allra bästa jag. Lite som inför ett bröllop, rätta till skavankerna men överansträng dig inte heller. Låt bli större renoveringar av exempelvis kök. Den som köper bostaden kommer troligen att vilja sätta sin prägel.

Hur du förbereder inför en försäljning

Det finns många spekulanter som kommer visa intresse när du ska sälja din bostad i Vasastan. Mäklaren kommer hjälpa dig med en checklista inför fotografering av bostaden men även checklistor inför visningen. Följ alltid instruktionerna för mäklare vet hur du ska presentera objektet på bästa sätt.

Har du husdjur? Då är det extra viktigt att det inte finns några spår av dessa vid visning. Se till att städa noga. Inte bara för att det inte ska synas att det finns djur utan för att det kan komma personer som är allergiska mot pälsdjur. Undvik på samma sätt doftljus eller rengöringsmedel som doftar. Det bästa är att låta en firma städa som kan visningar och vet vad som krävs.

Mäklare Norrköping – vilken passar dig?

Vill du sälja din bostad i Norrköping och göra högsta möjliga vinst? I så fall så kommer valet av mäklare i Norrköping att vara ytterst avgörande. Idag ser man en het bostadsmarknad och det gör att många tänker att valet av mäklare inte alls blir lika viktigt. Där finns en poäng, men det handlar ändå om att rätt mäklare i Norrköping kan ge dig en större vinst. Fel mäklare kan hjälpa dig att sälja, men då till en blygsam vinst. 

Det många stirrar sig blinda på vad gäller mäklare handlar om arvodet. Hur mycket ska man egentligen betala för att få en bostad såld – i synnerhet nu när nästan alla säljs med viss vinst? Är inte rollen en mäklare spelar egentligen överskattad? 

Förhandla om arvodet med din mäklare 

Arvodet är naturligtvis en viktig del i att välja mäklare, men det är långt ifrån det viktigaste man ska titta på. I många fall så är det dessutom förhandlingsbart. Träffar du – vilket du definitivt ska göra – så många mäklare i Norrköping som möjligt så kommer du att få en bra bild över hur de olika arvodena ser ut. 

Detta gör att du har skaffat dig ett förhandlingsläge. Många har visst svängrum vad gäller pris och det första budet behöver inte vara definitivt på något sätt. Kan du visa att en annan mäklare erbjuder ett lägre pris så kan du, helt enkelt, använda det som ett vapen i förhandlingen med andra mäklare. Men, som vi sa ovan. Arvodet är inte det viktigaste vad gäller mäklare. Det finns andra faktorer som spelar en större roll. 

Faktorer som spelar roll när du väljer mäklare i Norrköping 

Det absolut viktigaste när du väljer en mäklare handlar om erfarenhet. Hur länge har mäklaren arbetat och vilka tidigare objekt kan visas upp som referenser? Det är viktigt att det finns en kunskap om just Norrköping och det område du har bostaden i. I synnerhet idag då många familjer från andra städer – exempelvis Stockholm – väljer att söka sig till Peking. Dessa kan övertygas på ett tydligare sätt om en mäklare har kunskap och kan svara på alla tänkbara frågor. 

En annan viktig faktor handlar om personkemi. Du lägger din största affär i livet i händerna på den mäklare du väljer. Du måste helt enkelt känna förtroende. 

Utöver detta så kommer naturligtvis även säljplan, exponering och extratjänster – exempelvis homestyling – att vara extra bra att titta närmare på. Din mäklare kan avgöra hur mycket din bostad säljs för. Det bästa är att det är du som väljer. 

I Uppsala finner du hjälp vid flyttstädning

Bor du nära eller i centrala Uppsala, har du alltid tillgång till goda möjligheter att hitta en bra städfirma. Gör en enkel sökning innehållande; Flyttstädning, pris och Uppsala så kommer alternativen att radas upp.

Det är inte speciellt svårt att hitta flyttfirmor som erbjuder flyttstäd och det är minst lika enkelt att hitta företag som erbjuder bara städtjänster. Det brukar finnas en speciell flik “flyttstädning pris”, där du får veta vad som ingår för olika priser. Det finns ibland även flikar där du hittar allt som har med kostnader för städning att göra. Från lägsta priset per kvadratmeter till det högsta, samt vad det innebär för din plånbok efter att det har gjorts ett så kallat RUT-avdrag.

Flyttstädning och pris på större ytor

Önskar du få hjälp med städning av riktigt stora ytor så är priset nästan aldrig fast, då kan man istället be om en offert. Där finns allt specificerat, vilket gör att det då blir enkelt för dig som kund att se om du vill utesluta någonting eller behålla offerten som den är.

Bor du i Uppsala eller har en bostad som du kanske ska sälja eller överlåta så behöver det inte vara några tveksamheter kring att kontakta en firma som specialiserat sig på flyttstäd. Det kommer vara väl värt det och tack vare att städfirmorna av dessa slag arbetar i team, utförs arbetet noggrant. Alternativet är att du själv står med arbete upp till öronen i flera dagar eller kanske till och med veckor.

OVK-besiktning för att få frisk luft

Det är bra för hälsans skull att man kollar upp sin ventilationsanläggning ibland, byter filter och håller luften så ren som möjligt. Lagen föreskriver det i vissa fall, och det kallas OVK.

Obligatorisk ventilationskontroll är det som gäller med jämna mellanrum i flerfamiljshus och kommunala anläggningar som skolor och äldreboenden. Det är certifierade inspektörer som gör kontrollen, och då går man igenom ventilationsanläggningen på ett grundligt sätt och gör rent den. Man rengör fläktrör och kollar upp så att det inte har fastnat några djur eller växtdelar i anläggningen.

Det måste vara rent i rören

Det som händer om det inte är fritt blås i rören är dels att ventilationsanläggningen inte fungerar till hundra procent, men det kan också innebära att det samlas mikrober och smutspartiklar som följer med ut i den luften vi andas. Döda möss eller gamla fågelfjädrar samlar oönskade mikroorganismer och sprider dem genom fläktrören. Därför är det mycket viktigt att man kontrollerar detta med en OVK-besiktning.

Kontakta ett företag som är specialister på OVK-besiktning och be dem komma och se över din ventilationsanläggning. Kanske var det länge sedan det gjordes. I en vanlig villa är det inte längre ett lagkrav på hur lång tid det ska gå mellan inspektionerna, bara OVK är gjord någon gång. Men i praktiken är det något som ingår i fastighetsägarens skyldigheter i alla fall. Det är viktigt för hälsans skull att den luften vi andas in i våra hem inte är sjukdomsframkallande. En certifierad OVK-inspektör gör en professionell kontroll åt dig.

Arbeta med fastighetsskötsel i Stockholm

Vill du ha ett arbete där ingen dag är den andra lik? Tycker du om att vara utomhus och att träffa nya människor om dagarna? Då ska du fundera på ett jobb inom fastighetsskötsel i Stockholm.

Om du är av sådan person att du tycker om det sociala, kontakt med andra människor och gärna nya sådana, så kan ett socialt arbete som skötare av en fastighet vara någonting för dig. Att arbeta inom fastighetsskötsel i Stockholm ger ett varierat arbete där du får utnyttja dina kunskaper som lite alltiallo samt vara en hel del utomhus under arbetsdagarna. Som fastighetsskötare har du hand om skötseln av en eller flera fastigheter. Det kan vara inom samma område men även under ett bredare sådant.

Vad innebär fastighetsskötsel?

En fastighetsskötare tar hand om det mesta kring en fastighet. Det kan vara boende i lägenheter som ringer för att felanmäla saker i sina bostäder som sedan du som fastighetsskötare får åka ut och ta hand om på olika sätt. En del saker kanske du enkelt kan åtgärda på egen hand, medan du får kontakta andra aktörer för vissa saker.

Fastighetsskötsel innebär även andra saker, såsom att klippa gräs, skotta undan snö om vintern men också förbättringar för de boende inom fastigheten. Inomhusklimat eller optimering av energin är exempel på sådana typer av förbättringar som fastighetsskötseln har hand om. Har du blivit mer sugen på ett arbete inom fastighetsskötsel nu? Kolla runt i din närhet efter lediga tjänster som fastighetsskötare redan idag.