Ring en låssmed på Södermalm när du är inlåst på toaletten

Om toalettdörren går i baklås och du är på fel sida av den kan du ringa en låssmed på Södermalm. Hen tar sig garanterat in i lägenheten för att hjälpa dig.

När ringde du en låssmed sist? Var det för att bli insläppt i din lägenhet efter att du tappat nycklarna häromdagen? Det kan vara en bra idé att spara numret till låssmeden i telefonen. En olycka kommer sällan ensam. Det kan hända att du snart lyckas låsa in dig på din toalett, och även då är det en låssmed som kommer till undsättning.

Att bli inlåst på toaletten är lättare hänt än vad man kanske tror, särskilt i äldre lägenheter på Södermalm. En toalettdörr har ofta ett lås som inte är så smidigt som låset i din ytterdörr. Mekanik på denna enklare typ av lås kan ofta krångla. Och även om det finns både vatten och såklart även toalett på toaletten är det inte så himla kul att vara fast där inne.

En låssmed kan analysera problemet med dörren på Södermalm

Du behöver alltså inte tveka. Är du inlåst på din toalett kan du kontakta en låssmed på Södermalm. Förhoppningsvis finns det någon ute i lägenheten som kan släppa in honom eller henne genom din låsta ytterdörr, men gör det inte det är det inte hela världen. Hen är ju låssmed! Hen tar sig in överallt.

Att en toalettdörr går i baklås kan ha flera orsaker. En relativt vanlig orsak är att du använt sådana där handdukshängare med några krokar i rad, som hängs upp så att den går över den övre kanten på dörren. De är visserligen praktiska som handdukshängare betraktade, men den extra metallen mellan dörren och dörrkarmen kan göra att dörren börjar hänga snett vilket kan påverka mekaniken i dörrlåset.