Säkerhetsdörrar Stockholm – ett bra köp? 

Upplever du en otrygghet i Stockholm och funderar på att investera i olika säkerhetslösningar? Det finns fog för denna känsla. Faktum är att det skett en ökning av inbrott i Stockholm – och övriga Sverige – under senare år. 

Ett inbrott innebär inte enbart att man blir av med en massa värdesaker. Det handlar även om ett intrång i den privata sfären och en kränkning mot den personliga integriteten. En okänd människa har varit inne i din bostad och det ger en obehaglig känsla som kan ta år att bli av med. I många fall så handlar det också om att tillfället gör tjuven. 

Minimera risken för inbrott 

Många inbrott sker som en följd av att en tjuv kanske tar sig in i en fastighet och sedan enkelt kan ta sig in genom lägenhetsdörren. Vanliga dörrar ger sällan något motstånd. De kan både brytas upp och enkelt – inte sällan via brevinkastet – dyrkas upp. 

Där blir säkerhetsdörr i Stockholm en riktigt bra lösning. Säkerhetsdörrar tillverkas i galvaniserat stål och kommer med en robust konstruktion vad gäller låset. Dessutom så saknar dessa även ett brevinkast och en tjuv kommer alltså, genom detta, att gå bet; oavsett om det handlar om att försöka bryta upp dörren med våld – eller dyrka upp densamma.

Många fördelar med säkerhetsdörrar 

 Säkerhetsdörrar i Stockholm är en bra investering som minimerar risken för inbrott – men som även kommer med en rad andra fördelar. Här kan exempelvis en ökad brandsäkerhet nämnas. Stålet vi nämnde ovan brinner långsamt och dörren håller även den giftiga röken utanför lägenheten.

 Att som BRF investera i säkerhetsdörrar är således också ett effektivt sätt att köpa sig värdefulla minuter i samband med att en brand bryter ut. Dessutom så ger säkerhetsdörrar också en behagligare inomhusmiljö sett till att de stänger ute oljud. 

Problem med spring i trapphuset? Med en säkerhetsdörr kommer du inte att höra någonting. Detsamma gäller för lukter och odörer. Dessa hålls utanför din lägenhet. 

Massa olika färger och designer 

En annan fördel som måste nämnas handlar om utseendet. Då det kommer till säkerhetsdörrar så finns en vanlig missuppfattning som ligger i att dessa förvisso är effektiva – men även väldigt fula. 

Det är långt ifrån sanningen. Du kan välja mellan en rad olika färger, träslag och profiler och hitta en dörr som ligger i linje med den stil som finns i fastigheten. 

Säkerhetsdörrar är både effektiva – och snygga. Det finns således inga betänkligheter. Upplever du en otrygghet så är detta en riktigt bra investering att ta!