Sköt din flyttstädning på ett bra sätt

Det finns en oroväckande tendens i Sverige som rör flyttar och detta handlar om att den som flyttar ur en bostad inte slutför de uppgifter som ingår. Det vill säga; en person flyttar och bär ut allt sitt bohag, sina möbler och sina andra tillhörigheter, men det är efter det här som felet saker – man struntar- eller fuskar med sin flyttstädning. Många rycker på axlarna här och tänker att det knappast är något att reagera på – vad spelar det egentligen för roll om det är lite smuts kvar i bostaden? Det är just en sådan tankegång som förstör för andra. Om man exempelvis ska flytta från en lägenhet i Gävle till ett annat boende i Stockholm – ja, då kommer man genom att strunta i sin flyttstädning att ställa till det för de som står redo att flytta in.

Är du intresserad av flyttstädning i Gävle? Kolla in här: flyttstädninggävle.se

Det handlar alltså uteslutande om att man visar varandra respekt och att man underlättar för varandra vid en flytt. På samma sätt som den person som flyttar från Gävle förväntar sig en ren lägenhet vis ankomst till Stockholm så förväntar sig också de nya ägarna att en flyttstädning genomförts. Helt enkelt så att de direkt kan börja bära in sina möbler och installera sig på riktigt – utan att behöva börja med att städa. Hur noggrann ska då en flyttstädning vara och finns det något som man ska lägga ner extra krut på?

Ja, först och främst så är en flyttstädning ansträngande – det kan man inte förneka – och den kräver stor noggrannhet. Känner man att det inte finns ork eller motivation så kan man istället för att ge sig i tu med denna på egen hand anlita en städfirma. Det är det säkraste sättet att få en flyttstädning godkänd och städfirmor finns ju trots allt över hela landet också – från Malmö, via Gävle och hela vägen till Kiruna. Godkänd, varför skrev vi det ordet?

Ja, det är nämligen så att om en flyttstädning underkänns så kan det komma ekonomiska krav från de som ska flytta in – det finns alltså även ekonomiska intressen i att varför man ska städa ur sin bostad vid en flytt; något som ofta kommer som en obehaglig överraskning för de som struntat i att göra det.

Om du ska flytta och väljer bort professionell hjälp så tycker vi att det är extra viktigt att du fokuserar på några områden då du genomför en flyttstädning och om vi radar upp dessa nedan så kan du få en slags mall att utgå ifrån. Kom ihåg här – oavsett om du flyttar från en villa i Gävle eller en mindre lägenhet i Stockholm – en flyttstädning tar lång tid så se till att avsätta rejält med sådan. Gärna en hel dag.

  • Köket. Alla ytor, skåp och lådor ska rengöras. Glöm inte kyl- och frys samt spisen (även bakom och inuti)
  • Badrummet. Här ska du fokusera på att det skiner, använd gärna ättika för extra glans på kakel och klinkers. Här ska även golv- och avloppsbrunnar rensas.
  • Fönster. Det här är något som många glömmer – se till att putsa fönstren och att göra ren dessa invändigt. 
  • Golv, lister och vägguttag. Dammsug och dammtorka allting i ditt gamla boende. 
  • Avsluta. Gör en sista koll och se till att golven är torkade; använd gärna såpa snarare än rengöringsmedel – naturligtvis dock beroende på vilket typ av golv du har.