Vindsvåning Stockholm – hitta din drömbostad

Om man frågar gemene man om vilken bostad denne drömmer om så står en vindsvåning i Stockholm väldigt högt upp på listan. Det är lätt att förstå varför. Att kunna vakna av att solen värmer upp bostaden, att kunna gå ut på balkongen – etaget, snarare – och se hur Stockholm så sakteliga sparkar igång maskinen och hur folk börjar röra på sig medan man själv är uppe bland molnen. Oslagbart – med även onåbart. Eller?

Det man ska veta är att att vindsvåning i Stockholm inte är för alla sett till att det handlar om en bostad som kommer att kosta mycket pengar att köpa. Har man det kapital som krävs så handlar det emellertid om en investering som kommer att löna sig och där det nästintill kan garanteras en rejäl vinst den dagen man ska sälja. Detta baserat på hur det sett ut rent historiskt med bostadspriser i allmänhet och för vindsvåningar i Stockholm i synnerhet.

Dessutom så handlar det också om en investering i sig själv och den egna livskvaliteten. Varför bo i en vanlig våning eller i en vanlig lägenhet när man kan välja en vindsvåning i Stockholm och få en bostad som de flesta bara kan drömma om?

Rätt mäklare hjälper dig att hitta en vindsvåning

Svårigheten ligger ofta inte i att man saknar pengar för att köpa en vindsvåning – återigen: nu talar vi om de som har kapital nog – utan i att hitta en vindsvåning i Stockholm att köpa. Det finns dels ett begränsat urval och dels så finns det sällan objekt ute på den fria marknaden. Även om du har råd och vill köpa en vindsvåning så kan du få vänta i många, många år innan ett objekt kommer ut på Hemnet – och om detta sker så kan du också räkna med en budgivning av sällan skådat slag.

Rådet här är att du kontaktar en mäklare som har vana av att sälja vindsvåningar i Stockholm. En sådan försäljning omgärdas ofta av mer diskretion och hemlighetsmakeri än normala försäljningar. Kommer ett objekt att säljas så når det inte den stora massan: det når endast de som har pengar – vilket gör att man också måste finnas med i ett spekulantregister hos en mäklare som brukar anlitas.

Ditt första steg är alltså att A) hitta en mäklare som specialiserat sig på just vindsvåningar i Stockholm och B) att se till att du hamnar på dennes spekulantregister. Det ger dig en trygg väg till dina drömmars bostad.