månadsarkiv: november 2021

Dags att sälja bostad i Vasastan?

Sälja din bostad i Vasastan är inte svårt, läget är mycket attraktivt och med rätt mäklare går försäljning smidigt. Dessutom är det attraktivt för mäklare att sälja bostäder i Vasastan.

Vasastan är känt för sina höga bostadspriser och du har all möjlighet att sälja till riktigt bra pris. För att få ut som mycket som möjligt när du ska sälja bostad i Vasastan behöver du egentligen bara en bra mäklare vid din sida.
Innan du lägger ut din bostad till försäljning bör du se till att bostaden är sitt allra bästa jag. Lite som inför ett bröllop, rätta till skavankerna men överansträng dig inte heller. Låt bli större renoveringar av exempelvis kök. Den som köper bostaden kommer troligen att vilja sätta sin prägel.

Hur du förbereder inför en försäljning

Det finns många spekulanter som kommer visa intresse när du ska sälja din bostad i Vasastan. Mäklaren kommer hjälpa dig med en checklista inför fotografering av bostaden men även checklistor inför visningen. Följ alltid instruktionerna för mäklare vet hur du ska presentera objektet på bästa sätt.

Har du husdjur? Då är det extra viktigt att det inte finns några spår av dessa vid visning. Se till att städa noga. Inte bara för att det inte ska synas att det finns djur utan för att det kan komma personer som är allergiska mot pälsdjur. Undvik på samma sätt doftljus eller rengöringsmedel som doftar. Det bästa är att låta en firma städa som kan visningar och vet vad som krävs.

Mäklare Norrköping – vilken passar dig?

Vill du sälja din bostad i Norrköping och göra högsta möjliga vinst? I så fall så kommer valet av mäklare i Norrköping att vara ytterst avgörande. Idag ser man en het bostadsmarknad och det gör att många tänker att valet av mäklare inte alls blir lika viktigt. Där finns en poäng, men det handlar ändå om att rätt mäklare i Norrköping kan ge dig en större vinst. Fel mäklare kan hjälpa dig att sälja, men då till en blygsam vinst. 

Det många stirrar sig blinda på vad gäller mäklare handlar om arvodet. Hur mycket ska man egentligen betala för att få en bostad såld – i synnerhet nu när nästan alla säljs med viss vinst? Är inte rollen en mäklare spelar egentligen överskattad? 

Förhandla om arvodet med din mäklare 

Arvodet är naturligtvis en viktig del i att välja mäklare, men det är långt ifrån det viktigaste man ska titta på. I många fall så är det dessutom förhandlingsbart. Träffar du – vilket du definitivt ska göra – så många mäklare i Norrköping som möjligt så kommer du att få en bra bild över hur de olika arvodena ser ut. 

Detta gör att du har skaffat dig ett förhandlingsläge. Många har visst svängrum vad gäller pris och det första budet behöver inte vara definitivt på något sätt. Kan du visa att en annan mäklare erbjuder ett lägre pris så kan du, helt enkelt, använda det som ett vapen i förhandlingen med andra mäklare. Men, som vi sa ovan. Arvodet är inte det viktigaste vad gäller mäklare. Det finns andra faktorer som spelar en större roll. 

Faktorer som spelar roll när du väljer mäklare i Norrköping 

Det absolut viktigaste när du väljer en mäklare handlar om erfarenhet. Hur länge har mäklaren arbetat och vilka tidigare objekt kan visas upp som referenser? Det är viktigt att det finns en kunskap om just Norrköping och det område du har bostaden i. I synnerhet idag då många familjer från andra städer – exempelvis Stockholm – väljer att söka sig till Peking. Dessa kan övertygas på ett tydligare sätt om en mäklare har kunskap och kan svara på alla tänkbara frågor. 

En annan viktig faktor handlar om personkemi. Du lägger din största affär i livet i händerna på den mäklare du väljer. Du måste helt enkelt känna förtroende. 

Utöver detta så kommer naturligtvis även säljplan, exponering och extratjänster – exempelvis homestyling – att vara extra bra att titta närmare på. Din mäklare kan avgöra hur mycket din bostad säljs för. Det bästa är att det är du som väljer. 

I Uppsala finner du hjälp vid flyttstädning

Bor du nära eller i centrala Uppsala, har du alltid tillgång till goda möjligheter att hitta en bra städfirma. Gör en enkel sökning innehållande; Flyttstädning, pris och Uppsala så kommer alternativen att radas upp.

Det är inte speciellt svårt att hitta flyttfirmor som erbjuder flyttstäd och det är minst lika enkelt att hitta företag som erbjuder bara städtjänster. Det brukar finnas en speciell flik “flyttstädning pris”, där du får veta vad som ingår för olika priser. Det finns ibland även flikar där du hittar allt som har med kostnader för städning att göra. Från lägsta priset per kvadratmeter till det högsta, samt vad det innebär för din plånbok efter att det har gjorts ett så kallat RUT-avdrag.

Flyttstädning och pris på större ytor

Önskar du få hjälp med städning av riktigt stora ytor så är priset nästan aldrig fast, då kan man istället be om en offert. Där finns allt specificerat, vilket gör att det då blir enkelt för dig som kund att se om du vill utesluta någonting eller behålla offerten som den är.

Bor du i Uppsala eller har en bostad som du kanske ska sälja eller överlåta så behöver det inte vara några tveksamheter kring att kontakta en firma som specialiserat sig på flyttstäd. Det kommer vara väl värt det och tack vare att städfirmorna av dessa slag arbetar i team, utförs arbetet noggrant. Alternativet är att du själv står med arbete upp till öronen i flera dagar eller kanske till och med veckor.