Mäklare Norrköping – vilken passar dig?

Vill du sälja din bostad i Norrköping och göra högsta möjliga vinst? I så fall så kommer valet av mäklare i Norrköping att vara ytterst avgörande. Idag ser man en het bostadsmarknad och det gör att många tänker att valet av mäklare inte alls blir lika viktigt. Där finns en poäng, men det handlar ändå om att rätt mäklare i Norrköping kan ge dig en större vinst. Fel mäklare kan hjälpa dig att sälja, men då till en blygsam vinst. 

Det många stirrar sig blinda på vad gäller mäklare handlar om arvodet. Hur mycket ska man egentligen betala för att få en bostad såld – i synnerhet nu när nästan alla säljs med viss vinst? Är inte rollen en mäklare spelar egentligen överskattad? 

Förhandla om arvodet med din mäklare 

Arvodet är naturligtvis en viktig del i att välja mäklare, men det är långt ifrån det viktigaste man ska titta på. I många fall så är det dessutom förhandlingsbart. Träffar du – vilket du definitivt ska göra – så många mäklare i Norrköping som möjligt så kommer du att få en bra bild över hur de olika arvodena ser ut. 

Detta gör att du har skaffat dig ett förhandlingsläge. Många har visst svängrum vad gäller pris och det första budet behöver inte vara definitivt på något sätt. Kan du visa att en annan mäklare erbjuder ett lägre pris så kan du, helt enkelt, använda det som ett vapen i förhandlingen med andra mäklare. Men, som vi sa ovan. Arvodet är inte det viktigaste vad gäller mäklare. Det finns andra faktorer som spelar en större roll. 

Faktorer som spelar roll när du väljer mäklare i Norrköping 

Det absolut viktigaste när du väljer en mäklare handlar om erfarenhet. Hur länge har mäklaren arbetat och vilka tidigare objekt kan visas upp som referenser? Det är viktigt att det finns en kunskap om just Norrköping och det område du har bostaden i. I synnerhet idag då många familjer från andra städer – exempelvis Stockholm – väljer att söka sig till Peking. Dessa kan övertygas på ett tydligare sätt om en mäklare har kunskap och kan svara på alla tänkbara frågor. 

En annan viktig faktor handlar om personkemi. Du lägger din största affär i livet i händerna på den mäklare du väljer. Du måste helt enkelt känna förtroende. 

Utöver detta så kommer naturligtvis även säljplan, exponering och extratjänster – exempelvis homestyling – att vara extra bra att titta närmare på. Din mäklare kan avgöra hur mycket din bostad säljs för. Det bästa är att det är du som väljer.