Inför köpet av det nya hemmet

Har ni äntligen börjat ge er ut på jakt efter ert nya hem? Vem längtar inte tills den dagen då man står där med nycklarna till sitt alldeles egna hem? Låt hemmet förbli en dröm och kolla upp det.

När man köper ett hus är det svårt att själv veta vad man ska kolla efter. För att veta hur man hittar fel som inte tydligt ses ska man ha ett tränat öga och en utbildning för det. Därav bör man alltid låta någon annan se huset.

Det kan vara problem med kaminen eller att det är fukt längs väggarna. Är det trä mot betong är det lätt hänt att träet blir fuktigt, detta kan i sin tur kosta stora summor att åtgärda. Hittar ni något fel i det tänkta huset kan ni göra på olika vis. Antingen drar ni er tillbaka, eller så ser ni om ni hittar en väg som passar er. Säljaren kanske erbjuder sig att reparera problemet.

På säkra sidan

Drömmen man köpt kan snabbt vända och bli en mardröm. Därför är det extremt viktigt att man tar ut en besiktningsman som hittar felen innan man köper huset. Även om huset är köpt och ni hittar ett dolt fel kan ni ta upp det, men processen blir svårare och tar längre tid. Får man problem med något dolt fel ska man absolut ta hjälp av en advokat som är inriktad på just det. Denne hjälper er och tar saken vidare för att uppnå önskvärt resultat.