Många fördelar med en modern ståldörr

Är det svårt att hitta en dörr som matchar dina behov? Då kan en modern ståldörr vara ett bra alternativ. Blir du nyfiken på varför? Här kan du läsa mer om fördelarna med moderna ståldörrar.

Är du på jakt efter en dörr som är både snygg och säker? Då ska du definitivt ta en närmare titt på några de ståldörrar som finns på marknaden. Ett tips är att besöka en välsorterad återförsäljare som har flera olika ståldörrsmodeller att välja mellan. Då hittar du garanterat något som passar! För vet du vad? Många ståldörrar kan dessutom anpassas helt utifrån ditt behov!

Vill du t.ex att dörrarna ska se likadana ut men ha olika säkerhetsklass? Inga problem. Hittar du ingen dörrmodell som matchar dina behov? Då finns det till och med en del återförsäljare som erbjuder sig att specialanpassa dörrarna i företagets verkstad. Det kan ju nästan inte bli bättre! Eller..?

Tänk på detta innan du köper ståldörr

Innan du investerar i en ståldörr kan det vara bra att känna till att det finns regler för vilken brandklass en dörr ska ha i olika situationer. En brandklassad ståldörr ska t.ex alltid vara typgodkänd. För att klassas som typgodkänd ska dörren vara brandprovad, kontrollerad och försedd med en skylt för typgodkännande.

När det kommer till branddörrar är ståldörrar ofta ett bra alternativ. Många ståldörrar skyddar nämligen i de flesta fall mot lågor, värme och brandgas. Sist men inte minst: tänk på att en branddörr måste vara korrekt monterad för att fungera optimalt.